7 Dutch Heritage Building in Indonesia Most Magnificent - Kelas Virtualku

Breaking

Tuesday, April 17, 2018

7 Dutch Heritage Building in Indonesia Most Magnificent

Op basis van de geschiedenis van de staat Indonesië zijn de Nederlanders ongeveer 350 jaar in de archipel geweest, dus geen wonder, als de Nederlanders veel voetafdrukken achterlaten op Indonesische bodem.

Een van de sporen van het Nederlandse erfgoed in Indonesië in de vorm van grote gebouwen in Europese stijl is wijd verspreid in verschillende regio's in Indonesië.

Hoewel veel van de Nederlandse erfgoed in Indonesië is beschadigd als gevolg van leeftijd, maar er zijn er nog steeds een aantal gehandhaafd, zelfs nog steeds gebruikt vandaag. Dus, de bouw van de Nederlandse erfenis van de meest magnifieke in Indonesië? na zijn beoordeling

1. Lawang Sewu bevindt zich in Semarang


Nederlands erfgoed is de grootste van de eerste, Lawang Sewu. Het gebouw dat in 1904 werd gebouwd, was ooit het kantoor van de Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij (NIS).

Nu staat het gebouw dat stevig op de rotonde staat Tugu Muda, Semarang, bekend als een van de populairste mystieke toeristische attracties in Indonesië. Het kenmerk van dit gebouw dat vele deuren heeft zoals het heet, is Lawang Sewu (duizend deuren).

2. Villa Isola ligt in Bandung


Nadat het land de naam Villa Isola had gekregen van een Nederlandse miljardair Dominique Willem Berretty die in 1933 werd gebouwd. Toen werd dit prachtige gebouw verkocht aan Hotel Savoy Homann.

Maar in zijn ontwikkeling werd dit prachtige art-deco gebouw van UPI Bandung en zijn naam veranderd in Bumi Siliwangi. Het gebouw is gelegen in de buitenwijken van Bandung, precies op de weg Setiabudhi.

Dit gebouw is ook een van de Nederlandse erfgoedgebouwen in Indonesië, een stille getuige van de glorie van het Nederlandse koloniale bestuur toen zij de Indonesische natie koloniseerden.

Ook in dit gebouw leefde generaal Hitoshi Imamura tijdelijk om het Kalijati-verdrag in 1942 bij te wonen.

3. Balai Kota Lama in Medan


Old Town Hall Building is een van de Nederlandse erfgoedgebouwen in Indonesië die tot nu toe nog steeds in de stad Medan bestaat en nog steeds bestaat. Het gebouw werd gebouwd in 1906 en is diarsiteki van Hulswit.

Net als andere Nederlandse gebouwen in Indonesië is de Europese architectuurstijl het meest prominente kenmerk van dit gebouw.

Van 1945 tot 1990 werd dit gebouw ooit gebruikt als Medan-stadhuis, maar nu is het gebouw gelegen aan Jalan Balai Kota No.1 Petisah Tengah. Medan is een restaurant geworden van Hotel Aston.

4. Gereja Blenduk is in Semarang


Er is nog een van de mooiste Nederlandse erfgoedgebouwen in de stad Semarang naast Lawang Sewu, Blenduk Church. Dit gebouw ligt in het oude stadsgedeelte van Semarang en is tot nu toe nog steeds goed onderhouden.

De oorspronkelijke naam van deze kerk is de protestantse kerk van West-Indonesië Immanuel, genaamd Blenduk vanwege zijn ronde koepelvorm en in de Javaanse taal Mblenduk. Dit kerkgebouw werd gebouwd in 1753.

Lees ook: 4 feiten en geschiedenis van Darmo Ghost House! Het Terangker-huis in Surabaya!

5. Museum Fatahillah bevindt zich in Jakarta


Vroeger heette dit gebouw met de naam Stadhuis of soms door de lokale bevolking Batavia City Hall. Het gebouw Fatahillah Museum lijkt sterk op het Dam Palace in de stad Amsterdam, Nederland.

Het gebouw is tussen 1707 - 1710 gebouwd door directeur van gouverneur-generaal Johan van Hoorn. De bouwstijl is neoklassieke architectuur en heeft drie verdiepingen.

In 1974 werd het gebouw gevestigd in Jalan Taman Fatahillah No. 2, West Jakarta werd ingehuldigd in het Museum Fatahillah dat we vandaag kennen. In het museum is er een standbeeld van Hermes en een zeer beroemd Jaguar-kanon.

6. Gedung Bank Indonesia bevindt zich in Yogyakarta


Aanvankelijk werd dit gebouw gebruikt als een van de filialen van De Javasche Bank, maar nu wordt een van de prachtigste gebouwen van het Nederlandse erfgoed gebruikt als het Bank Indonesia-gebouw in Yogyakarta.

De reden voor de bouw van dit gebouw is in die tijd een enorme toename van de handel in Yogyakarta. Het gebouw werd in 1879 ingewijd en werd door Cuypers omhuld door Hulswitt.

Terwijl de bouwstijl architecturaal europa omarmt met twee torens die momenteel met goud zijn geverfd. De locatie van dit gebouw is gelegen nabij het presidentiële paleis of meer precies gelegen in het nul kilometergebied van Yogyakarta.

7. Gedung Bank Indonesia  bevindt zich in Cirebon


Een andere Nederlandse erfgoedgebouwen in Indonesië die als een bankgebouw functioneerden, is Bank Indonesia Building Cirebon. Hetzelfde met Bank Indonesia Building Yogyakarta, dit gebouw werd oorspronkelijk ook gebruikt als een van de filialen van De Javasche Bank.

Het gebouw werd in 1866 ingehuldigd onder de naam Agentschap van De Javasche Bank te Cheribon en zijn architect is ook Hulswit en Cuypers. Ouder dan het gebouw Bank Indonesia in Yogyakarta.

Het gebouw gelegen op Jalan Yos Sudarso no. 5 Cirebon heeft zijn eigen unieke karakter dat maar één toren heeft, waar over het algemeen de meeste gebouwen twee torens hebben.

Wel, dat zijn enkele van de meest majestueuze gebouwen van Nederland in Indonesië. Eigenlijk zijn er veel andere prachtige gebouwen die in het Nederlandse koloniale verleden zijn gebouwd, vanwege beperkte informatie, dan is dat genoeg eerst.

No comments:

Post a Comment